Fotoni.org - Markus Lehto
27.6.2006, 20:37

Hiljaista

Eipä ole juuri mikään muuttunut sitten viimenäkemän täällä... Ai niin, itsehän minun pitäisi näitä sivuja päivitellä, jos jotain muutosta haluan! Noh, ei mitään niin pientä etteikö siitä voisi iloita: Olen kuluttanut katoavaa luonnovaraa, eli vapaa-aikaani perehtymällä PHP:n saloihin. Ensimmäisenä konkreettisena saavutuksena Kuvat-sivulla eri kategorioihin viittaavat linkkikuvat arpoutuvat täst'lähin autotomaattisen maagisesti kaikista käytettävissä olevista kyseisen kategorian kuvista. Ai oli liian vaikeasti sanottu? Noh, aina voi kokeilla itse Kuvat-sivua ja hämmästyä. Tosin mahdollisia kuvavaihtoehtoja ei vielä ole paria enempää, joten melko vaivaista on tuonkin fiitsörin toiminta... :) Ainakin vielä.

Toinen - ehkä mahdollisesti jopa suurempi ja näkyvämpi - päivitys sivulla on vieraskirja, johon pääsee käsiksi tuosta vasemmalta valikosta. Sinne vaan sykähdyttelemään runosuolta, jos siltä tuntuu!

17.6.2006, 20:34

Ei näin

Käsittämätöntä, kerrassaan. Paikallinen pikkubaari Pelimies veti eilen ehdottomasti kauden, vuoden tai ehkäpä jopa koko vuosikymmenen pohjat: Bändi-ilta (Dismay, Hateform ja Decadence) sai todella nolon alun, kun lavavaloja ei saatu toimimaan. Niinpä ensimmäinen orkesteri veti koko settinsä pimeällä lavalla! Ei tuikun tuikkua. Ei valon valoa. Päivän kuvituksena otos Dismay:n esiintymisestä.

Eikä se ilta siitä juuri paremmaksi muuttunut, sillä kaikkien kolmen vedon ajan PA-laitteisto sävelsi omiaan, rätisi, ujelsi ja paukkui. Sääli bändejä, kaikkea sitä joutuukin kestämään. Ruotsalaisen Decadencen soitellessa hittejään biisit peitti useaan otteeseen todennäköisesti basarimikistä kiertänyt ulina. Mutta mitä teki herra miksaaja? Istui tottakai tyytyväisen näköisenä, yrittämättä edes vaikuttaa asiaan. Noh, ehkä tämä oli HYVÄ ilta Pelimiehessä, ja todellista aihetta hymyyn oli...

Kaikesta huolimatta bändit vetivät asialliset setit, kuka pimeässä, kuka kierron kanssa kilpaillen. Erityisesti Decadence oli positiivinen yllättäjä, Hateforminkin jatkaessa tasaisen tappavaa linjaansa. Kiitos muuten pojille kutsusta! Kuvia pelimanneista löytyypi täältä.

Oli illasta sentään jotain konkreettista hyötyäkin. Nyt tiedän, että kameralaukkuni kestää vettä! Tai siis ainakin viinaa. Testauksen suoritti eräs kaatuvassa liikkeessä ollut nuori neito, minä toimin lähinnä testituloksen tulkitsijana. Testausvälineistönä käytettiin suoraan tiskiltä kannettua drinksua, joka kumottiin (kiihtyvän kaatumisliikkeen huomioiden) huolellisesti kokonaisuudessaan kameralaukun päälle. Kiitos neidille tästä, eipä olisi itse tullut ikinä testattua. ;)

15.6.2006, 20:31

Mikä puuttuu?

Kuvia 7. päivän Klubi-keikalta lisätty. Kiitellessäni bändejä hienoista vedoista ja ilmoitellessani noista kuvista huomasin jännän jutun. Tässä puolen vuoden aikana kun olen bändien kotisivuja kolunnut kohtasin nyt ensimmäistä kertaa webbisivun ilman vieraskirjaa. Kyseenalaisen kunnian saa Nerveseed. Noh, löytyyhän sivuilta "sentään" foorumi, mutta hankala uskoa että satunnainen kauttakulkija viitsisi nähdä pakollisen (!) rekisteröitymisen vaivaa vain heittääksen juttua sanan tai pari. Varmasti tietoinen
valinta bändiltä, mutta hetken ihmettelin.

14.6.2006, 20:28

Festarikuvia

Niin, kesän ensimmäinen festari-kuvauskeikka takanapäin. Olin paikalla kuvaamassa April:ia ja kaikki sujui varsin mallikkaasti niin yhtyeen, kuin festivaalien järjestelyjenkin osalta. Suuri kiitos kummallekin, erityisesti Aprilin pojille kutsusta! Kuvasetti jampoista meluamassa löytyy Live-osiosta. Muutenkin on kuvausrintamalla ollut vilskettä viimepäivinä, ja hyvä niin. Minulla oli ilo ja kunnia napsia Ablaze in Hatred -orkesterille promokuvia, joita tullaan myöhemmin todennäköisesti näkemää erinäisissä yhteyksissä. Saattaapa jokunen tännekin eksyä... :) Keskiviikkona 7. päivä oli Klubilla vakuuttavaa räimettä, kun Blanket, The Enchained, Out of Bounds ja Nerveseed heittivät settinsä ilmoille. Ja ilmoille nimenomaan, sali kun oli käytännössä katsoen tyhjä. Keskiviikko ei vain ole ihmisille SE päivä, jolloin mennään kuuntelemaan musiikkia ja kiskomaan kalijaa. Tai todennäköisesti tilanne on nimenomaan niin, kuin Sam Nerveseedistä virkkoi: "Keskiviikkoisin tullaan kuuntelemaan musiikkia, mutta ei muuten vain hengaamaan." Ikävää sikäli, mutta ymmärtäähän sen.

Ja viikon virallinen "hups...": Kävijälaskurin lisääminen etusivulle näemmä hajotti vehkeen siinä määrin, että sivusto näytti pelkkää valkoista sivua eilisestä illasta lähtien, kunnes korjasin tilanteen aamupäivällä.

11.6.2006, 20:25

Webbisivun kävijöiden laskeminen

Tuo webmasterin kiintoisin toimi. Voi kuinka hankalaa se on! Pitkäaikainen asiakassuhteeni sivuille.net-palvelun kanssa päättyy, kun ei tunnu serverit pysyvän kasassa ja sivusto ylhäällä. Mitä iloa on laskurista, joka ei toimi? Tässä lähimmän viikon parin aikana laskuri näyttää olleen pois
toiminnasta miltei joka päivä jonkin aikaa, ei kiva. Käytännössä tämä näkyy logatuissa kävijämäärissä siten, että tuohon sivuille.netin laskuriin on tullut osumia noin 60% siitä, mitä sivuston oma (pelkkä laskuri) näyttää. Nyt on vain ihmettelyn alla, mikä vaihtoehdoksi. Webbisivujeni houstaaja kyllä tukisi PHP:täkin, eli ehkä joskus vielä väkerrän laskurin itse (lue: kopion valmiin koodin jostakin ;)), mutta toistaiseksi aion tukeutua muualla pöriseviin palveluihin. Nyt kokeilussa HitsLog, saa nähdä onko tuosta kalua.

6.6.2006, 20:22

Yo-kuvia

Elämäni ensimmäinen varsinainen juhlakuvauskeikka kutakuinkin menestyksekkäästi takana. Ei sen suurempia yllätyksiä, eli ei valittamista minkään suhteen! Muutamia havaintoja, tosin:

i) Vaikka ulkona paistaa arska, sisällä on liian pimeä. Aina.
ii) Sigman 500-mitälie Super näyttää laukovan jokseenkin yliteholla tehokompensaation ollessa kohdassa 0 TTL:llä, tilanteessa kuin tilanteessa. Välähdystä saa vaimentaa melkein aukon verran, jotta kuva ei olisi liian vaalea. Noh, seuraavalla kerralla tuonkin tietää.
iii) Valkoinen lakki vasten valkoista taivasta EI erotu erityisen hyvin... :D

Paljon on siis opittavaa tälläkin saralla. Eli ei ole syytä vieläkään myydä kameraa. ;)

Ja jotta tulisi sekin sanottua, päivään kuului toinenkin iloinen tapahtuma. Eli yksi satsi lisää kuvia.

2.6.2006, 20:18

Automatisointia

Hirvittävän säädön ja näperryksen jälkeen vihdoin ja viimein sain toimimaan skriptin, joka väkertää automaattisesti päivämäärittäin nimetyistä tiedostoista tätä "blogia". Noh, hyvää harjoitusta, eikä siihen mennyt puolta iltaakaan. Hyvähyvä! (...onneksi sentään ruoka
säilyi.)

Seuraavaksi ohjelmassa onkin taas kuvien lisäilyä. Siihen asti, dada.

Uusimmat kirjoitukset

2012             
Tammikuu: 1

2011             
Kesäkuu: 1

2010             
Syyskuu: 2
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2009             
Joulukuu: 1
Elokuu: 2
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 2
Huhtikuu: 1
Tammikuu: 2

2008             
Joulukuu: 1
Syyskuu: 1
Elokuu: 3
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 4
Toukokuu: 1
Huhtikuu: 1
Helmikuu: 1

2007             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 4
Lokakuu: 5
Elokuu: 2
Heinäkuu: 2
Kesäkuu: 2
Toukokuu: 4
Huhtikuu: 7
Maaliskuu: 3
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2006             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 1
Lokakuu: 3
Syyskuu: 2
Elokuu: 6
Heinäkuu: 9
Kesäkuu: 7