Fotoni.org - Markus Lehto
24.9.2006, 1:31

Ei näin, Salo!

Olin eilen Maksimissa, Salossa kuuntelemassa rokettirollia, jota tarjoilivat Codeon ja Enter My Silence. Olin etupäässä kuvaamassa Codeonin vetoa (kiitos kutsusta pojille!) ja kaikki menikin muuten suunnitelmien mukaan, mutta jokin illassa pyki vastaan. Mainostus ei mitä ilmeisimmin ole Maksimin vahvimpia panostamisen kohteita, sillä edes paikan ulko-ovella ei ollut mainintaa illan keikasta. Noh, tästä välittämättä rynnistin sisään tyhjään baariin. Olihan kello vasta kymmenen, joten en mitään ihmispaljoutta edes odottanut. Ja mukavasti me paikan toisen asiakkaan kanssa kahden sisään mahduimmekin.

Ensimmäinen takaisku oli lämppäribändin peruuttaminen. Ennakkotiedoista (mm. paikan nettisivu vielä samana iltana...) poiketen illan aikana soittaisikin vain kaksi bändiä kolmen sijaan. Enter My Silencen kerrottiin aloittavan 23:00, Codeonin 24:00. Onneksi paikan DJ (randomilla jyystävä CD-vaihtaja) soitti poikkeuksellisen kuunneltavaa musiikkia.

Kello tuli yksitoista ja lähestyi jo seuraavaa tasatuntia uhkaavasti, kun Enter My Silence, vihdoin nousi lavalle. Maksimin lavan etureunassa on varsin näpsäkkä lavalta katsoen puolen metrin korkuinen putkikaide, jolle rokkikukon jalka nousee kuten itsestään. Tyylikkäitä hevi-pönötyksiä oli siis luvassa enemmän, kuin laki sallii! PA-puolesta vastasti ToriRockista ja taannoisesta Pelimiehen keikasta tuttu Haven ja soundit sekä valot olivatkin aivan priimatavaraa. Jo niiden takia ajo Turusta Saloon ja takaisin on vaivansa arvoinen!

Enter My Silence veti energisen ja laadukkaan shown, mutta jokin hommassa mätti: Maksimin sali oli typotyhjä! Itseassa EMS:n keikkaa taisi olla katsomassa noin kymmenkunta henkilöä, joten aivan tyhjästä on ehkä kohtuutonta puhua... ;) Tosin osa noista kymmenestä oli Codeonin jäseniä, eikä maksavia asiakkaita. EMS:in jälkeen lavalle kipusi Codeon ja katselijoiden määrä tuplaantui noin kahteenkymmeneen. Wow.

Sääliksi käy bändejä. Oi ja voi. Codeoninkin erittäin vakuuttava show kaikasi lähes tyhjälle salille. Ei kai tästä voi vetää kuin erittäin valitettavan johtopäätöksen: Salon hevi-skene rajoittuu niihin kahteen innokkaaseen tyttöön, jotka jaksoivat katsella jopa molemmat keikat. Hyvä tytöt!

Kuvia löytyy täältä.

23.9.2006, 1:29

Hiljaisuudenrikkoja

Pitkästä aikaa merkintä, merkitäänpä viiva seinään. Viimeviikot ovat olleet mukavan kiireisiä livekuvausrintamalla. Klubilla väänsi vajaa kuukausi sitten Fall of the Leafe ja Poisonblack ja tämän kuun alkupuolella Deathlike Silence sekä Brother Firetribe. Samaan viikonloppuun viimeisimmän Klubi-hurvittelun kanssa osui Profane Omenin levyjulkkarikeikkaGloriassa, johon porhalsin poikien vieraaksi. Kiitän suuresti kutsusta! Kuvia illasta löytyy täältä. Gloriassa en ollutkaan ennen visiteerannut ja paikka osoittautui jopa ennakko-odotuksia paremmaksi live-mestaksi. Siellä tulen varmasti notkumaan myös tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan.

Tänään illalla olen suuntimassa kohti Saloa, jossa Codeon sekä Enter My Silence suoltaa hengentuotoksensa kuultavaan muotoon. Toivottavasti tulee asiallinen keikka!

Uusimmat kirjoitukset

2012             
Tammikuu: 1

2011             
Kesäkuu: 1

2010             
Syyskuu: 2
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2009             
Joulukuu: 1
Elokuu: 2
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 2
Huhtikuu: 1
Tammikuu: 2

2008             
Joulukuu: 1
Syyskuu: 1
Elokuu: 3
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 4
Toukokuu: 1
Huhtikuu: 1
Helmikuu: 1

2007             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 4
Lokakuu: 5
Elokuu: 2
Heinäkuu: 2
Kesäkuu: 2
Toukokuu: 4
Huhtikuu: 7
Maaliskuu: 3
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2006             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 1
Lokakuu: 3
Syyskuu: 2
Elokuu: 6
Heinäkuu: 9
Kesäkuu: 7