Fotoni.org - Markus Lehto
21.2.2007, 13:33

FME ja salamia

Sain pitkällisen säädön jälkeen sekä ensimmäisen että toisen salamaprojektini kutakuinkin valmiiksi. Toisesta salamasta puuttuu vielä välähdyspää, joten en ole päässyt kokeilemaan kuinka nuo kaksi toimivat yhdessä. Pienenä hauskuutena tämä uusi salama sisältää sekä optisen orjan että radiolaukaisimen integroituna, kun sitten taas ensimmäistä salamaa ei voi suoraan laukaista mitenkään. Ensimmäisenä tekemääni laitteeseen pitää kiinnittää ulkoinen radiolaukaisin. Helpompaa olisi ollut, jos olisin äkännyt tehdä jo ensimmäiseen vekottimeen optisen orjan; Versio 2:seen integroitu radio-orja olisi laukaissut kätevästi kummatkin salamat! Jos noita kahta käyttää nykyisellään yhdessä, on kakkosversion radio-osa täysin tyhjänpanttina. Pitänee väsätä V1:seen erillinen optinen orja, niin tästä dilemmasta päästään.

Männä viikonloppuna juhlittiin FME2007, jossa olin jälleen kerran Aprilin vieraana. Suuri kiitos heille vielä kerran! Kuvia tapahtumasta löytyy lauantain kolmen ensimmäisen bändin osalta täältä. Heti Aprilin jälkeen rannekkeeni ei enää kelvannutkaan järkkäreille, joten kuvaaminen tyssäsi kuten veitsi kuumaan voihin. Mutta eipä tämä mitään, päivän pääasia eli April tuli ikuistettua, kuten tarkoitus olikin! Onneksi järkkärit eivät heittäytyneet virkaintoisiksi ENNEN Aprilin keikkaa... :o

Muita kuvia sitten viimenäkemän ei ole juuri ilmestynyt. Henkilökuvien saralla on ollut harmittavan hiljaista, onneksi sentään yhdet ja toisetkin moiset olen saanut ottaa alkuvuoden aikana. Bändikuvarintamalla tein uuden aluevaltauksen kuvaamalla elämäni ensimmäisen kerran Turun Taide- ja Toimintatalo Vimmassa. Talossa järjestettiin tänävuonna Turku Bandstandin alku- sekä välierät. 30.1. mittelivät keskenään Crescendo, Mary Falls, Violent Symphony ja Voltage, joista viimeisin meni suoraan jatkoon ja Violent Symphonya lukuunottamatta loputkin hieman myöhemmin. 7.2. puolestaan soittimiaan helistelivät Monitors Alive, Smuggle ja Starligt Nine. Viimeisin näistä kolmesta oli ehdoton suosikkini, mutta jatkoon rynnisti Smuggle (ja jälkikäteen myös Monitors). Seuraava kontaktini TBS:ään lienee kisan finaali 17.3. Turun Klubilla. Lienenkö siellä sitten kuvausmielessä vai vain katselijana, se riippuu bändien livekuvatarpeesta.

Uusimmat kirjoitukset

2012             
Tammikuu: 1

2011             
Kesäkuu: 1

2010             
Syyskuu: 2
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2009             
Joulukuu: 1
Elokuu: 2
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 2
Huhtikuu: 1
Tammikuu: 2

2008             
Joulukuu: 1
Syyskuu: 1
Elokuu: 3
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 4
Toukokuu: 1
Huhtikuu: 1
Helmikuu: 1

2007             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 4
Lokakuu: 5
Elokuu: 2
Heinäkuu: 2
Kesäkuu: 2
Toukokuu: 4
Huhtikuu: 7
Maaliskuu: 3
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2006             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 1
Lokakuu: 3
Syyskuu: 2
Elokuu: 6
Heinäkuu: 9
Kesäkuu: 7