Fotoni.org - Markus Lehto
29.3.2007, 12:48

Tietokanta hyötykäyttöön

Nyt blogi hyödyntää edes jollakin tavalla tietokantamaisuuttaan. Suoraan näytettäviä postauksia on rajoitettu 15:een viimeisimpään lisäykseen ja oikealla sivustalla näkyy linkit kaikkiin kirjoituksiin kuukausittain. Ehkä tuota voisi vielä hieman selkeyttää ja tehdä sivun alalaitaan "15 edellistä viestiä" -linkin, mutta eiköhän tällä nykyiselläkin systeemillä pärjätä. Postauksiin on nyt myös mahdollista tehdä suoria linkkauksia klikkaamalla kirjoituksen otsaketta ja kopioimalla osoite talteen selaimen osoiteriviltä.

24.3.2007, 19:17

Blogi tietokantaan

Noniin, tämä on ensimmäinen postaus "uuteen" blogiin, joka pyörii siis täysin mySQL-tietokannan varassa. Juuri minkäänlaista muutosta (muuttuneen fontin lisäksi) ei vielä pitäisi näkyä, mutta mahdollisuudet toiminnallisuudelle ovat aivan toista luokkaa edelliseen viritykseeni verrattuna. Ensimmäisenä ainakin pitäisi rajoittaa tällä sivulla suoraan näkyvien postaustan määrää. Toisena mahdollistaa suora linkkaus johonkin tiettyyn kirjoitukseen. Mutta kaikki aikanaan, pitää ensin varmistaa että tämä uusi järjestelmä edes ylipäätään toimii... :p

23.3.2007, 12:00

On taas se aika kuukaudesta...

...että kirjoitan tänne. Kai sitä voi sanoa kirjoittelensa säännöllisesti, vaikka kirjoittaa vain kerran kuussa? :) Noh, useammin olisi enemmän, mutta tämä saa toistaiseksi riittää.

Viimeaikoina on ollut kuva-rintamalla melko hiljaista. Muutamia keikkoja on tullut kuvailtua, mutta siinäpä ne suurimmat. Tein sivustolla pienen pientä rakenteellista päivittelyä, jonka ei pitäisi pahemmin näkyä sinne selaimen toiselle puolelle. Suurin uudistus lienee se, että livekuvien urli on nykyään www.fotoni.org/live/, eikä ../kuvat/live. Alunperin minulla taisi olla ajatuksena, että sivustolle tulee paljon muutakin kuin kuvia, mutta eipä siinä tainnut niin käydäkään. Niinpä erillinen 'kuvat'-hakemisto on varsin turha.

Tämän pienoisen blogin osalta olen ajatellut tehdä hieman radikaalimpaa uudistusta. Olen viimeviikkoina nimittäin tutustunut tietokantaohjelmoinnin ihmeelliseen maailmaan. Tulenkin siirtämään tämän Ajatuksia-osion kokonaan tietokantapohjaiseksi (toivottavasti) lähiviikkojen aikana. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kohta kaikki kirjoitukset eivät näy samalla sivulla, vaan ne ovat jaoteltu jotenkin aikajärjestykseen alisivuille. Tiedä häntä, mihin siinä rakennellessa innostun. 'Yksinkertainen on kaunista' tulee toki olemaan motto myös jatkossa, joten mitään merkillisyyksiä ei ole lupa odottaa.

Uusimmat kirjoitukset

2012             
Tammikuu: 1

2011             
Kesäkuu: 1

2010             
Syyskuu: 2
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2009             
Joulukuu: 1
Elokuu: 2
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 2
Huhtikuu: 1
Tammikuu: 2

2008             
Joulukuu: 1
Syyskuu: 1
Elokuu: 3
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 4
Toukokuu: 1
Huhtikuu: 1
Helmikuu: 1

2007             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 4
Lokakuu: 5
Elokuu: 2
Heinäkuu: 2
Kesäkuu: 2
Toukokuu: 4
Huhtikuu: 7
Maaliskuu: 3
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2006             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 1
Lokakuu: 3
Syyskuu: 2
Elokuu: 6
Heinäkuu: 9
Kesäkuu: 7