Fotoni.org - Markus Lehto
30.11.2007, 13:36

Uudella palvelimella

Parin viikon säädön jälkeen Fotoni.org siirtyi torstai-perjantai -yönä uudelle palvelimelle, edullinenwebhotelli.com:in hoiviin. Siirrossa oli pieniä knoppeja ja säätö jatkuu yhä (toivottavasti selaimeen asti näkymättömästi). Pääpiirteissään palveluntarjoajan vaihto sujui kuitenkin huomattavasti helpommin, kuin edellisen palveluntarjoajani - Serverimaailman - sisäinen siirtymä serveriltä toiselle. Tähän asti siis kaikki ok!

Uudistin samalla sivuston ilmettä aivan pikkiriikkisen, lähinnä inan erilaisten fonttien ja otsikoinnin muodossa. Lähipäivinä saan todennäköisesti viimeisetkin kikkareet kohdilleen ja sivusto on entistä ehompi!

20.11.2007, 11:44

Viimeinen niitti

Fotoni.org oli jälleen tänään aamulla alhaalla, noin aamu-neljästä kello yhteentoista. Serverimaailman suunnalta ei ole kuulunut vastausta häiriöstä raportoivaan mailiini, mutta enpä sellaista odottanutkaan. Toiminnallaan (tai toimimattomuudellaan) Serverimaailma - nykyinen webhotellini - ilmaisi selkeästi halunsa pyrkiä asiakkaistaan eroon. Niinpä tulen siirtämään tämän sivuston lähiviikkojen aikana uudelle palveluntarjoajalle, joka näillä näkymin on EdullinenWebHotelli.com. Siirrosta saattaa aiheutua lyhyt katko, mutta todennäköisesti ei.

12.11.2007, 13:52

Nyt Serverimaailma kikkailee kyllä siihen malliin, että kohta napsahtaa!

Niinpä niin, taas oli sivusto kokonaan nurin. Eilisestä eli sunnuntaista jostain kohtaa iltapäivää lähtien, tämän päivän aamupäivään asti, eli vajaan vuorokauden ei koko sivustoa löytynyt netistä. Tänään onneksi saivat hommat jälleen pelaamaan, syyksi serverin kaatumiseen väittävät kiintolevyn hajoamista RAID-5-pakassa. Kyselin, miten aikovat korvata tämän viikottaiseksi perinteeksi muodostuneen kaatuilun, mutta vastaus oli odotetun tyly: "Ei mitenkään, ei ollut meidän tahallinen syy." Ei varmasti, mutta haitta on silti todellinen.

Olenkin aloittanut aktiivisen uuden palveluntarjoajan etsimisen. Tällä hetkellä vahvoilla on jokseenkin nimellä pilattu EdullinenWebHotelli.com. Eli seuraavasta Serverimaailman kardinaalimokasta Visa vilahtaa ja kotisivu uuteen paikkaan kilahtaa. Sitä odotellessa...

1.11.2007, 10:58

Salamia pöytään

Pitkän jahkailun jälkeen päätin ostaa itse tekemieni studiosalamoiden (1 & 2) kaveriksi tehdasvalmisteiset romppeet. Malliksi valikoitui erään saksalaisen firman myymät halvat Walimex CY-420K -salamat, joissa tehoa siis piisaa nimen mukaisesti 420Ws. Ostin kahden salaman setin, johon kuului päiden lisäksi jalustat, varjot, reflat, 50cm beauty dish ja 90cm octabox. Tämän paketin lisäksi ostin 80x120cm suorakaiteen mallisen softboxin ja snootin & ladonovet. Maksoin ostokset PayPal:lla ja toimitus hoitui noin viikossa ilman sen kummempia selkkauksia. Logistiikkafirma GLS tosin toimi tyypillisen asiakasvihamieliseen tapaan kotiinkuljetuksen kanssa:
"Mihin aikaan nämä sopisi tulla tuomaan?"
-"No jos vaikka huomenna neljän jälkeen?"
"Ei meidän autot kulje kuin klo 9-16, sori. Mutta mihin kellonaikaan tuolla välillä sinulle sopisi?"
-"Huomenna heti klo 11 jälkeen, ennen kahtatoista? Voin olla sen aikaa kotona passissa."
"Ei meidän autot minkään tuntiaikataulun mukaan kulje! Ne tulevat joskus aamupäivällä tai sitten ehkä iltapäivällä!"
-"No jos minä tulen hakemaan..."

Hyvin hätäisen testauksen perusteella salamat ovat juuri sitä, mitä hinnasta voisi päätellä. Ihan mukiinmenevät, mutta eivät tietenkään mitään ammattitasoa. Kahvat ja nupit ovat muovia - olipa yhden jalustan kiristysnupin yksi sakara katkennutkin kuljetuksen aikana. Jalustat vaikuttavat muutenkin hieman heppoisilta, mutta eiköhän noilla sisätiloissa pärjää. Ainakin voittavat mennen tullen nyt käytössä olevat mikrofonin jalat! Softboxit ovat varsin tukevaa kangasta ja kestävän oloiset muutenkin. Ensikertalaisena kokoaminen jo sinällään oli aikamoinen ohjelmanumero... :) Valon ohjailuun tarkoitetut, salaman eteen asetettavat ladonovet (hunajakennolla) ovat odotusteni mukaan hyvin ohutta peltiä ja maalipinta naarmuuntuu pienestäkin metalli-metallia vasten -raaputuksesta. Onneksi tällaista kulumaa tullee vain osien "varjopuolille".

Ohjausvalot saa säätymään välähdyksen kirkkauden mukaan suhteellisesti, palamaan täysillä tai olemaan palamatta. Varsinkin snootin kanssa käytettynä 150W halogeenipolttimosta kehkeytyy melkoisesti lämpöä. Kiinnostaakin nähdä, nouseeko esimerkiksi juuri tuosta snootista tai sen värikalvoista/hunajakennosta savu pidemmän kuvauksen päätteeksi! Ainut huono puoli salamoissa on se, että latauksen merkkiääntä ei voi kytkeä pois. Salamat siis piippaavat joka kerta, kun kondensaattorit ovat latautuneet täyteen ja vehje on valmis uuteen välähdykseen. Varmasti oikein kiva ominaisuus joissain tilanteissa tuo piippaus, mutta helppo ajatella että erityisesti pieneillä tehoilla (eli käytännössä olemattomilla latausajoilla) kuvatessa ininä käy ärsyttämään. Pitänee jossakin vaiheessa ruuvata laitteet auki ja katsoa, josko tuon summerin saisi helposti katkaisijan taakse.

Nyt ei sitten muuta, kuin odottelemaan sopivaa hetkeä päästää laitteet tositoimiin! Minulla on työn alla pienen studiontapaisen värkkäily erääseen vapaana olevaan tilaan, enkä usko että pystytän noita salamoita sen kummemin ennen kuin saan sen käyttökuntoon. Pitänee kirjailla jonkinlainen raportti myös tuosta studioprojektista, mikäli siitä jotakin raportoimisen arvoista seuraa. Palaamma aiheeseen.

Ja teknologiarintamalta kuuluu seuraavaa: SD-muistikortti WiFi:llä varustettuna, melkoisen päheä ajatus! Enää ei tarvitse ostaa kallista wlan-akkukahvaa kameraan, mikäli haluaa siirtää esimerkiksi studiossa kuvat koneelle sitä mukaa kun niitä räpsii. Eli nyt puuttuu vain SD:tä tukeva kamera...

Uusimmat kirjoitukset

2012             
Tammikuu: 1

2011             
Kesäkuu: 1

2010             
Syyskuu: 2
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2009             
Joulukuu: 1
Elokuu: 2
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 2
Huhtikuu: 1
Tammikuu: 2

2008             
Joulukuu: 1
Syyskuu: 1
Elokuu: 3
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 4
Toukokuu: 1
Huhtikuu: 1
Helmikuu: 1

2007             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 4
Lokakuu: 5
Elokuu: 2
Heinäkuu: 2
Kesäkuu: 2
Toukokuu: 4
Huhtikuu: 7
Maaliskuu: 3
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2006             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 1
Lokakuu: 3
Syyskuu: 2
Elokuu: 6
Heinäkuu: 9
Kesäkuu: 7