Fotoni.org - Markus Lehto
12.12.2007, 15:12

Tunnelmasta toiseen

Turun Klubi laajeni männäviikolla kolmikerroksiseksi yökerhoksi tuplaten asiakaskapasiteettinsa. Avajaisia juhlittiin keskiviikkona 5.12. ja olin paikalla napsimassa muutamat kuvat & ihmettelemässä uusia uljaita tiloja. Laajennus ei koskenut vain tiloja, vaan samalla Klubin aukioloajat lävähtivät uusiin sfääreihin; ovesta pääsee sisään nykyisellään jo kello kuudelta ja ulos viimeistään neljältä aamuyöstä. Joka päivä! Vielä tosin on kokematta tuo Klubin uusi kahvila-aspekti, mutta eiköhän sinne joku ilta tästä tule heti kuuden jälistäkin mentyä. Avajaisissa tarjoiltiin kuvuntäytteen lisäksi myös livemusiikkia. Minä tosin ehdin kuvata bändeistä harmikseni vain Reginan.

Klubilta suunnistin läheiseen ravintola Monkkiin, ihmettelemään Tommi Mujusen ja Sami Hedbergin edesottamuksia. Ja riittihän sitä naurua.

Heti avajaisia seuranneena päivänä, torstaina, Klubin valloittivat lökäpöksyt ja pipopäät, kun Elastinen hytkyi levymusiikin tahtiin Liven (entisen Klubin esiintymishallin nykyinen nimi) orsilla. Vaikka en ole millään muotoa Elastisen edustaman musiikkityylin fani, ei showta voinut olla katselematta hymyssä suin. Se näissä hiphop/reggae/mitälie -akteissa on viihdytävää, että lavalla olijoilla on niin julmetun hyvä fiilis! Meininki on rentoa, musiikki soljuu omalla painollaan ja välispiikit pulpahtelevat luonnollisen tuttavallisesti ilmoille. Toista se on hevipiireissä, kun isot karvaiset miehet jurnuttavat kitaroitaan hikinen niska irveessä ja välispiikitkin vain syljeksitään yleisöön. Noh, onhan siinä omanlaisensa viehätys, mutta varmasti meno ei tunnu yhtä mukaansatempaavalta sivustakatsojan eli ei-fanin silmin koettuna.

Murinasta ja agressiosta puheenollen, Elastisen vanavedessä perjantaina lavan otti haltuun perinteikäs Dimebag Beyond Forever -bändi. Vaihtuva kokoonpano veivasi tunnetun artistin kappaleita murhaavan tarkasti ja oikein pitkän kaavan mukaan. Yleisö olisi voinut olla hieman monilukuisempi, mutta ei kyllä yhtään vähemmän intensiivinen! Kuvia tapahtumasta seuraa jäljempänä.

Ensivaikutelmaltaan uusi Klubi tuntuu jokseenkin toimivalta. Aika vasta näyttää, miten uusia tiloja päästään hyödyntämään täysipainoisesti ja kuinka Turun tunnetusti nuiva liveyleisö ottaa uuden paikan omakseen. Toivomme parasta ja seuraamme tilannetta Kolostamme.

Uusimmat kirjoitukset

2012             
Tammikuu: 1

2011             
Kesäkuu: 1

2010             
Syyskuu: 2
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2009             
Joulukuu: 1
Elokuu: 2
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 2
Huhtikuu: 1
Tammikuu: 2

2008             
Joulukuu: 1
Syyskuu: 1
Elokuu: 3
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 4
Toukokuu: 1
Huhtikuu: 1
Helmikuu: 1

2007             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 4
Lokakuu: 5
Elokuu: 2
Heinäkuu: 2
Kesäkuu: 2
Toukokuu: 4
Huhtikuu: 7
Maaliskuu: 3
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2006             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 1
Lokakuu: 3
Syyskuu: 2
Elokuu: 6
Heinäkuu: 9
Kesäkuu: 7