Fotoni.org - Markus Lehto
5.5.2008, 13:53

Keväällä kaikki lisääntyy

Äkillinen kevään tulo toi mukanaan katupölyn lisäksi ulkokuvausten määrän räjähdysmäisen kasvun. Viimeisten viikkojen aikana olen saanut heilua kameran kanssa kuten heikkopää milloin missäkin, Suomenlinnasta keskelle metsää ja kartanon kulmilta raunioille. Noh, tämähän on tottakai pelkästään positiivinen juttu ja koko talven studiokuvailujen jälkeen erittäin virkistävää vaihtelua.

Runsaasta ulkona kuvaamisesta riippumatta yksi ehkä kevään mielenkiintoisimmista kuvauksista oli Elinan lopputyöpukuluomuksen ikuistaminen paikallisen voimalaitoksen uumenissa. Nostan jälleen kerran hattua mallille/puvustajalle/kauneuden eteen kärsijälle! Jo pelkästään mittaamattoman arvokkaan ja loputtomia työtunteja syöneen vaateluomuksen roudaaminen hiilipölyn peittämään voimalaan vaati melkomoisesti kanttia. Varsinkin kun vaate oli vasta menossa arvosteltavaksi eikä moiselle releelle tohdi edes mainita sanaa "vesipesu"... Kuvat onnistuivat todella hyvin, vaikkakin etenkin laajemmat otokset suorastaan kuivuvat kokoon pienessä nettikoossa; yksityiskohdat syövät toisensa. Isona kuvana tai peräti julisteena näitä pitäisi ihmetellä, ei postikorttina pikkuruudulta. Kuvien valaisuun on käytetty kahta studiosalamaa - toinen ladonovilla rajattuna, toinen noin metrin softboxin läpi ammuttuna - sekä apuvalona pahimpia taustan varjoja avaamassa Sigman 500 DG Super -pikkusalamaa.

Toinen ällistyksen aihe oli taannoiset kuvaukset keskellä metsää vanhojen louhosten lomassa Helmin kanssa. Ei siinä vielä mitään että hän poseerasi keskellä metsää vanhojentanssipuvussaan, mutta myös kieritteli pitkin mättäitä ja kallioita samoissa releissä, avojaloin! Eipä voi taaskaan muuta kuin ihmetellä ja kiittää innostuneisuudesta, kuvaaminen noin hommalle omistautuvan henkilön kanssa on suorastaan juhlaa! Kuvat.

Uusimmat kirjoitukset

2012             
Tammikuu: 1

2011             
Kesäkuu: 1

2010             
Syyskuu: 2
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2009             
Joulukuu: 1
Elokuu: 2
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 2
Huhtikuu: 1
Tammikuu: 2

2008             
Joulukuu: 1
Syyskuu: 1
Elokuu: 3
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 4
Toukokuu: 1
Huhtikuu: 1
Helmikuu: 1

2007             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 4
Lokakuu: 5
Elokuu: 2
Heinäkuu: 2
Kesäkuu: 2
Toukokuu: 4
Huhtikuu: 7
Maaliskuu: 3
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2006             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 1
Lokakuu: 3
Syyskuu: 2
Elokuu: 6
Heinäkuu: 9
Kesäkuu: 7