Fotoni.org - Markus Lehto
14.8.2008, 12:26

Ruisrock 2008

Luvattoman pitkäksi venahtaneen viipyilyn jälkeen Ruisrockin bändikuvakimarat pöllähtivät julkisuuteen juurikin äsken. Linkit pläjäyksiin alla.

Perjantai, 4.7. Bändeinä kuvissa I Walk The Line, Life of Agony, At The Gates, Ensiferum, Anti-Flag, Porcupine Tree, Raised Fist, Sonata Arctica sekä Ministry.
Lauantai, 5.7. Loppuunmyyty lauantai, bändeinä Poets of The Fall, Disco Ensemble, Opeth, Flogging Molly, CMX, Von Hertzen Brothers, The Ark, Millencolin ja HIM.
Sunnuntai, 6.7. Päätöspäivänä lavalla velloivat Raappana, Asa, Bullet For My Valentine, Apulanta, Apocalyptica ja Turisas.
Yleisö. Jos bongaat itsesti tai tuttusi, ota yhteyttä! Kuvat saatavilla omaan käyttöön.

13.8.2008, 14:24

Turhia tunteja

Meikäjampan syksyn Klubin kuvauskausi sai hieman nolon alun viime perjantaina, kun kävin paikalla aikomuksenani kuvata illan reggae/hiphop/rap/jne/tms-orkesterit. Jo mennessäni tiesin, etten voi seuraavan päivän hääkuvauskeikan vuoksi viihtyä ns. mestoilla koko yötä, mutta ajattelin että tuskin bändit paljoa yhtä pidempään soittavat - kuten Klubilla tapana on ja kuten nettisivulla komeasti ilmoitetaan. Noh, olin väärässä. Useamman tunnin tyhjänpanttina istuskelun jälkeen päätin lähteä viimein puolilta öin kotiin. Tähän mennessä edes ensimmäinen kolmesta bändistä ei ollut soittanut sointuakaan! Toivon todella, että tämä ei tule tavaksi, vaan kyseessä oli pelkkä yhden illan repsahdus. Selvyyden vuoksi sanottakoon siis vielä, että tavallisesti Klubilla on pääesiintyjä pe/la-iltana lavalla puoliltaöin - ja näin kertoo yhä myös ravintolan nettisivu asian tolan olevan.

Lauantaina onkin sitten uusi yritys. Pitänee kömpiä paikalle kahdeksitoista, jottei mene turhaksi istuskeluksi.

5.8.2008, 16:13

Märkä Ankka miellytti

Viikonloppuna juhlittiin - tai pikemminkin junnattiin - läpi kesän viimeinen suuri festari, Ankkarock. Olin paikalla Imperiumi.net:in kuvaajana ja siinä ohella räiskin yleisöstä fiilisotoksia minkä ehdin. Lauantai sujui mukavasti, vaikka illalla alkoikin sataa. Sunnuntaina sade oli lähes jatkuva vieras, joskaan en nähnyt missään vaiheessa tarpeelliseksi sujahtaa muovipussiin pisaroita karkuun; nököttelin puun alla luppoajat ja kuvasin sateesta nauttivia ihmisiä. Kuten arvata saattaa, sunnuntai oli lauantaita reilusti rauhallisempi päivä. Jostain ihmeen syystä meno Ankassa oli muutenkin todella rentoa verrattuna esimerkiksi Ruissiin taikka Tuskaan (joista kumpikaan ei toki ole missään nimessä hektisyydellä pilattu). Ilmiö, joka Ankassa pisti silmään heti lauantaina, oli alueen siisteys! Ei roskia, ei pulloja, ei mitään mitä Ruissalon Kansanpuisto on pullollaan RuisRockin aikaan.

Tämän festarin myötä tuli testattua sitten sekin, että 40D kestää ainakin jossain määrin vettä. Mikään ei (vielä) hajonnut ja kaikki toimii (vielä) aivan normaalisti. Ulkoilutin pelkkää 40D + 70-200/2.8 IS -yhdistelmää, 350D:n pidin suosiolla repussa. Harmi sinäänsä, sillä 350D:llä ja laajiksella olisi saanut kivoja sadepäiväotoksia...

Bändien kuvaaminen oli pääpiirteissään yhtä haastavaa/inhottavaa, kuin RuisRockissa: kaksi kolmesta lavasta oli vähintäänkin kilometrin korkuisia. Siitä on monipuoliset kuvakulmat kaukana, kun lavan reunan takaa näkyy rumpalista pelkät overhead-mikrofonit ja laulajastakin vain torso. Noh, kohta pääsee taas klubeille notkumaan ja totuttelemaan täysin toisenlaiseen keikkakuvaamiseen. Jee!

Yleisökuvia tullee linjoille jossain vaiheessa lähiviikkojen aikana. Bändikuvat menevät jälleen kerran Imperiumin kautta, eli ilmaantuvat eetteriin paljon myöhemmin. Ja asiasta puheenollen, RuisRockin bändikuvat ilmestynevät esiin aivan näillä näppäimillä, kunhan saavat Impen päässä rapsansa julki.

PS: Onneksi eivät nimenneet festariaan Majavarockiksi - vältyttiin kiusalliselta otsikolta.

Uusimmat kirjoitukset

2012             
Tammikuu: 1

2011             
Kesäkuu: 1

2010             
Syyskuu: 2
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2009             
Joulukuu: 1
Elokuu: 2
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 2
Huhtikuu: 1
Tammikuu: 2

2008             
Joulukuu: 1
Syyskuu: 1
Elokuu: 3
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 4
Toukokuu: 1
Huhtikuu: 1
Helmikuu: 1

2007             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 4
Lokakuu: 5
Elokuu: 2
Heinäkuu: 2
Kesäkuu: 2
Toukokuu: 4
Huhtikuu: 7
Maaliskuu: 3
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2006             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 1
Lokakuu: 3
Syyskuu: 2
Elokuu: 6
Heinäkuu: 9
Kesäkuu: 7