Fotoni.org - Markus Lehto
5.12.2008, 14:35

Vuoden ärsyttävimmät sekä mukavimmat fanit

Piti odottaa aina tänne joulukuulle asti ennen kuin törmäsin henkilöihin, joihin pätee lähes varauksetta arvonimet "vuoden ärsyttävimmät" ja "vuoden mukavimmat fanit". Outoa sinäänsä, että kummatkin löytyivät saman tanssiorkesterin keikalta - nimittäin PMMP:n. Poppoo paini eilen 4.12. Turun Klubin lavalla ja oli vetänyt odotetusti tuvan ääriään myöden täyteen. Hienoa nähdä noin monta Turkulaista katsomassa elävää musiikkia!

Sarja A, ärsyttävät fanit: Olin ehtinyt juuri kaivaa kameran lavan nurkassa esiin, kun kuulin ensimmäistä kertaa närkästyneen lausahduksen selkäni takaa: "Et sä vittu voi siihen jäädä seisomaan vittu koko keikan ajaks, vittu!" Kerroin kaivavani vain kamoja esiin ja siirtyväni hetimiten lavan läheisyyteen. Noh, lavan nurkalla sama laulu jatkui. Pysähdyin noin millisekunniksi odottelemaan lavan portin edessä olevan ruuhkan raottumista: "Voi vittu, onko pakko tulla just mun eteen!?" Kerroin taas olevani juuri lähdössä ja sain vastaukseksi formaattiin hienosti sopivan "no vittu parempi olis". Toki ymmärrän, että kaikki edessä hilluvat henkilöt ottavat helposti nuppiin, mutta hiukan kärsivällisyyttä, pliis. Hassua ylipäätään tulla loppuunmyydylle keikalle sillä asenteella, että kukaan ei saa tulla hetkeksikään eteen. Kyllä elämä on hankalaa, jos pipo on noinkin kireällä. Loppujen lopuksi illan (~1h) saldo kyseisen fraasin kuulemiskerroille oli noin kahdeksan.

Sarja B, mukavimmat fanit: Keikan alku venähti ja jäin palloilemaan tyhjänpanttina lavan ja paineaidan väliin. Onneksi siinä ei tarvinnut olla yksin (ja vain "vittu just mun edessä"), vaan juttuseuraa löytyi ennen kuin ehdin kissaa sanoa. Puoli tuntia kestänyt odottelu kului kuten siivillä, kun pohdin elon syvimpiä olemuksia - tulevaisuutta, yhteiskunnan tilaa, perhe- ja elämänarvoja, ruumiinaukkojen kireyttä ja vastakkainasettelua 'raha / onnellisuus' - eturivin fiksujen neitojen kanssa. Toinen heistä kertoi vaikuttavansa Vanilja.net-sivustolla, terveisiä vaan. Oikein piristävää kuvamateriaalia!

Keikan alun viivästymisestä huolimatta ilta ei ollut osaltani pitkä. Muutaman ensimmäisen biisin jälkeen lavamiksaaja totesi kohteliaasti: "Täällä ei saa kuvata." ja ohjasi minut pois. Oolrait, kamat kassiin ja kotiin horrostamaan.

Kuvia illasta täällä.

Uusimmat kirjoitukset

2012             
Tammikuu: 1

2011             
Kesäkuu: 1

2010             
Syyskuu: 2
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2009             
Joulukuu: 1
Elokuu: 2
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 2
Huhtikuu: 1
Tammikuu: 2

2008             
Joulukuu: 1
Syyskuu: 1
Elokuu: 3
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 4
Toukokuu: 1
Huhtikuu: 1
Helmikuu: 1

2007             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 4
Lokakuu: 5
Elokuu: 2
Heinäkuu: 2
Kesäkuu: 2
Toukokuu: 4
Huhtikuu: 7
Maaliskuu: 3
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2006             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 1
Lokakuu: 3
Syyskuu: 2
Elokuu: 6
Heinäkuu: 9
Kesäkuu: 7