Fotoni.org - Markus Lehto
17.1.2010, 17:40

Tapahtumakuvaus on taitolaji

Kävin eilen viihtymässä Turku Burlesque Grand Opening:ssa ja asian harrastajana silmääni pisti eräs ulkotaiteellinen ilmiö: valokuvaajat. Juhlassa hääri odotettavasti useampi kuvaaja, joista suurin osa hoiti tonttinsa pyyteettömällä ammattitaidolla ja hienotunteisuudella verhoista tähtäillen. Parin herran toiminta pisti kuitenkin pohtimaan kuvaajien etikettiä. Mistä lähtien lavasteisiin integroituvaksi tarkoitetun tapahtumavalokuvaajan sotisopa on saanut olla kirkuvan kirkkaan värinen? Entä mistä lähtien kamansa on saanut jättää lavalle (ei siis lavan viereen eikä takahuneeseen, vaan lavalle) jemmaan? Komein uuden koodin mukainen tyylinäyte oli iloisen kirjavissa vaatteissa seisoskelu lavalla, samalla kun esiintyjä pisti parastaan yleisön riemuksi siinä etualalla - kokonaisuuden kruunasi kurkotus taskuun ja tekstiviestin naputtelu ohjelmanumeron grande finalen ajan. "Tasseleita ja tekstiviestejä", kuulostaa aivan Nikke Knattertonin jaksolta.

Tapahtumakuvaus on selkeästi siis taitolaji! Toki saaduilla tai saamattomilla kuvilla on suuri merkitys, mutta silti mielestäni kuvaajan pitäisi kaikin järkevästi toteutettavin keinoin pyrkiä minimoimaan maksaneelle yleisölle aiheuttamansa häiriö. Ei iloisen kirjavia vaatteita jos meinaa kykkiä lavan reunalla, ei pimeydestä nurkasta silmille loistavan väristen kamojen jemmaamista lavalle eikä varsinkaan toimetonta hengaamista kahdestaan esiintyjän kanssa lavalla kesken shown.

Kaikesta tästä huolimatta onnistuin unohtamaan epäoleellisen ja nautin illasta ns. täysin rinnoin. Suuren suuret kädet kohti järjestäjiä, tätä lisää!

http://turkuburlesque.info/

Uusimmat kirjoitukset

2012             
Tammikuu: 1

2011             
Kesäkuu: 1

2010             
Syyskuu: 2
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2009             
Joulukuu: 1
Elokuu: 2
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 2
Huhtikuu: 1
Tammikuu: 2

2008             
Joulukuu: 1
Syyskuu: 1
Elokuu: 3
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 4
Toukokuu: 1
Huhtikuu: 1
Helmikuu: 1

2007             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 4
Lokakuu: 5
Elokuu: 2
Heinäkuu: 2
Kesäkuu: 2
Toukokuu: 4
Huhtikuu: 7
Maaliskuu: 3
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2006             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 1
Lokakuu: 3
Syyskuu: 2
Elokuu: 6
Heinäkuu: 9
Kesäkuu: 7