Fotoni.org - Markus Lehto
30.9.2010, 9:47

Ilmasta
Ilmakuvauskokeilut jatkuvat, ja viimeisin "testilentosessio" tuotti yllä olevan videon. Video on koostettu neljästä eri lennosta. Harmaita hiuksia aiheuttaa yhä kameran automaattivalotus, joka pumppaa kuvaa kirkkaasta pimeäksi ja takaisin välillä vähän kiusallisestikin. Valotuksen lukitus on sen verran hankalassa paikassa kameran ollessa kopterissa kiinni, että AE on käytännössä ainoa mahdollinen vaihtoehto. Yleismaallisia speksejä systeemistä niitä kaipaavalle:

- Videota kuvataan radio-ohjattavasta helikopterista
- Kopteri on Align T-Rex 600 ESP johon on tehty muutamia suuria muutoksia ilmakuvausta silmälläpitäen, lentopaino noin 5kg
- Kopterissa on 2,5kW sähkömoottori, LiPo-akkun jännite on noin 50V ja kapasitetti 3Ah
- Kamerana toimii Panasonic SD9
- Kamera killuu itse suunnitellussa, hiilikuidusta jyrsityssä kameratelineessä, joka on rakennettu vaimentamaan tärinöitä ja heilahduksia
- Video on vakautettu jälkeenpäin VirtualDub + DeShaker -softalla

Asensin edellispäivänä 5Dmk2:seen uuden firmiksen, joka toi mukanaan mahdollisuuden säätää videokuvauksen valotusta käsin. Olen jo kerran kokeillut markkukakkosta kopterin kyydissä kesällä, mutta kameran valitsemat valotusarvot 1/30 & F16 tuottivat hieman liike-epäterävää kuvaa... Nyt kun valotusajan saa lyhyemmäksi, pitää hommaa testata uudestaan. En tosin kaavaile kiikuttavani markkua kopterin kyydissä kuin erikoistapauksissa - kameran hinta tuplaa ilmassa olevan kaman hinnan. Mikä menee ylös, tulee myös alas.

Koostin ottamiani ilma-stillejä omaksi sivukseen, joka ei kuitenkaan vielä päässyt tämän sivun sivuvalikkoon. Tässä kuitenkin linkki kiinnostuneille:

http://fotoni.org/ilmasta/

Olen kiinnostunut kaikenmoisista ilmakuvausproggiksista (stilli tai video), joten ota yhteyttä mikäli haluat nähdä jotakin yläviistosta!

20.9.2010, 11:53

Dressing Mimia

Kesä meni notta huis vaan, mutta tuli sitä jotain tehtyäkin. Kuumimmat viikot vietin napa kohti kattoa, mutta nyt syksyllä kuvausrintama on aktivoitunut niin sanotusti suurella kädellä. Alamme taas lähestyä aikoja, jolloin mallaus ulkomiljöössä kysyy melkoista pakkaskestävyyttä, mutta kummasti sitä vaan tuntuu ihmisiltä löytyvän! Hienoa!

Minut pyydettiin alkukesällä mukaan Dressing Mimia -projektiin valokuvaajaksi. Pähkinänkuoressaan projektin ajatus on tuoda esiin ja saattaa verkostoitumaan Turkulaisia vaatesuunnittelijoita sekä kaikkia tavalla tahi toisella teemaan liittyviä toimijoita. Olin pyynnöstä erittäin otettu, onhan mukana esimerkiksi Nana Simeliuksen kaltaisia über-heeboja. Minun tehtäväkseni uskottiin kahden suunnittelijan - Taina Kesäläisen ja Paula Kontulaisen - mallistojen kuvaaminen. Kumpikin kuvaus ajautui samalle viikonlopulle ja on nyt saatu purkkiin. Kivaa oli, kuvia tuli ja käsittely alkaa. Näistä lisää myöhemmin, mutta jo tässä vaiheessa suuren suuri kumarrus kaikkien projektissa mukana olleiden suuntaan! Etenkin mallit Riina ja Mikaela: uskomatonta!

Kohti talvea mennään siis kuvauksellisissa merkeissä. Seuraava merkkitapahtuma lienee eteisessä jo vuoroaan odotteleva ruska, jonka eteen kaipaisin vielä paria mallia. Tämän jälkeen pitääkin pikkuhiljaa vetäytyä sisätiloihin kenkkuja kelejä karkuun punomaan uusia juonia ja kuvaamaan toisenlaista taidetta.

Uusimmat kirjoitukset

2012             
Tammikuu: 1

2011             
Kesäkuu: 1

2010             
Syyskuu: 2
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2009             
Joulukuu: 1
Elokuu: 2
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 2
Huhtikuu: 1
Tammikuu: 2

2008             
Joulukuu: 1
Syyskuu: 1
Elokuu: 3
Heinäkuu: 3
Kesäkuu: 4
Toukokuu: 1
Huhtikuu: 1
Helmikuu: 1

2007             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 4
Lokakuu: 5
Elokuu: 2
Heinäkuu: 2
Kesäkuu: 2
Toukokuu: 4
Huhtikuu: 7
Maaliskuu: 3
Helmikuu: 1
Tammikuu: 1

2006             
Joulukuu: 1
Marraskuu: 1
Lokakuu: 3
Syyskuu: 2
Elokuu: 6
Heinäkuu: 9
Kesäkuu: 7